sütni, ahogy az alkalom és a kedvünk kívánja.
Hozzávalók:
1 db csirkemellfilé
só
bors
2-3 ek étkezési keményítő
200 ml tejföl
50-100 ml tejszín
2 db tojás
50 g sajt
2 cs bacon szalonna
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a keményítővel.
A tejföl, annyi tejszínt, hogy a tejföl folyós legyen, tojást, sajtot egy tálban összekeverünk,
hozzáadjuk a húst és alaposan összevegyítjük.
A formát kibéleljük a baconnal úgy, hogy a szélein kilógjon. Beleöntjük a masszát.
Betakargatjuk a kilógó és ha kell a maradék szalonnával. 200C fokra előmelegített sütőben,
kb. 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
5 perc pihentetés után egy hőálló tálra borítva, a másik felét is
megpirítjuk. Itt én már grillezni szoktam, úgy gyorsabb és nem szárad ki
az étel. Bár ez egy amúgy sem száraz fogás.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nálunk is menő, nagyon jó a kinézete!!!
VálaszTörlésKöszi Vicuska! :-))
TörlésNagyon szuperül néz ki, én még nem készítettem ilyet. Na, ezen változtatnom is kell, de sürgősen!! ;-)
VálaszTörlésNagyon gyorsan pótold eme hiányosságodat! És függő leszel! :-))
TörlésImádjuk, nagyon szép, guszta így koszorúként sütve is! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :-)) Igazi éke lehet egy ünnepi asztalnak.
TörlésHolnap én is elkészítem:))
VálaszTörlésKíváncsi vagyok, hogy ízlik Nektek! Küldj róla egy fotót! Beteszem a Ti készítettétek mappába. Csak előtte még megcsinálom! ;-DD
TörlésEz nagyon tetszik. Ezt máris megjegyzem, de finom lehet!!!
VálaszTörlésEnnek nagyon örülök, Kriszti! Okvetlen próbáld ki! :-))
TörlésEzt Mi is imádjuk, nagyon!! :D (őzgerincformában szoktam, egyszerre nekünk az is elég, de ha lesz vendégsereg, én is gondoltam a nagyobb koszorúformámban készíteni)
VálaszTörlésKét napra készítettem és még így is maradt, de utána megettük felvágott helyett. Nagyon finom, nagyon szeretjük. :-))
TörlésNagyon tetszik ez a recepted, el is mentettem!!! Igazán nagyszerű és nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésTényleg egyszerű és nagyszerű. Várom az ítéletet, Nektek hogyan ízlett! :-))
Törlés