Hozzávalók:
400 g maradék mézeskalács vagy bármi aprósütemény
51 d őrölt dió
200 g mascarpone/ vajkrém/ Schmand
1 citrom héja
narancsaroma - opcionális
1-2 ek tej
30 db pálcika/ félbevágott saslikrúd
A mézeskalácsot ledaráljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, 20 percre hűtőbe tesszük. Ezután nedves kézzel gombócokat formázunk. Ezeket is hűvösre tesszük. A csokit megolvasztjuk
a pálcikák végét belemártjuk és hagyjuk megdermedni, de nem keményre. Beleszúrjuk a gombócokba és ismét hűtjük őket. |
A popsokat belemártjuk a csokiba, egy rácsra tesszük, |
hagyjuk dermedni kissé a csokit, majd a rácson meghempergetjük a golyókat. |
ettől kapják ezt a szép sünis kinézetüket. :-)) |
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nagyon rafinált, hiper-ötletes! Tetszenek ezek a kócos-golyóbisok és az ízük is mennyei lehet! A mákgubás fotóért meg külön egy csillagos ötös!!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy velem játszol! :))
Hogy én hogy örülök, hogy tetszik! A mák csak úgy jött, de nagyon jó, ohgy Neked is bejön! :-))
TörlésNagyon ötletes jól néznek ki és nagyon finom lehet! Legközelebb megtréfálom az unokámat, mert úgy kezdi a nyalókázást hogy a cukrokat nyalja le, így nem fogja ! Először azt hittem hogy a mákgubó is része a nyalókáknak, de csak dekoráció!
VálaszTörlésKöszi Éva! Nekem ízlett. Szerintem a kisunokád is oda lesz érte! Jól lehet nyalogatni! :-)) Annyira meg nem vagyok profi,hogy mákgubó cake-popsot készítsek! :-))
TörlésDe kis helyesek lettek ezzel a borzos frizurával! :) Szerintem nálam is maradék sütiből fog készülni, erre tökéletes megoldás a sütinyalóka! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! A maradék felhasználására nagyon egyszerű és jó megoldás. Ez a bozontos frizura pedig elrontott bonbonok esetén is tökéletesen működik! :-))
Törlés